Lúgos víz, méregtelenítés, méregtelenítő kúra

NANNA lúgos víz és struktúrált vízcsalád, salaktalanításhoz méregtelenítéshez és immunrendszer erősítéshez

Miért és hogyan válasszunk funkcionális élelmiszert?

(általános érvek, szempontok)

1.    Az emberi egészség romlásának általános, két fő oka a nem megfelelő táplálkozás és az életmód. Általában igaz, hogy az ember életkora feléig azért költi a pénzét, hogy elveszítse egészségét, majd utána azért, hogy visszaszerezze azt.
A táplálkozásunk, és az életstílusunk fizikai aktivitásunk /mozgás, sport/ döntő szerepet játszik egészségünk romlásában, illetve megtartásában, helyreállításában.
Tehát tenni tudunk, tenni kell élettartamunk egészséges kitöltéséért, életminőségünk javításáért, az egészséges öregedésért.

2.    A táplálkozásunknak és életmódunknak mindig korfüggően összhangban kell lenni és egészségtudaton kell alapulnia. Ezek harmonikus – a stresszhelyzeteket, földrajzi körülményeket, betegségeket és családi genetikai tényezőket is figyelembe vevő – együttese védi, regenerálja egészségünket. /A krónikus betegségek kialakulásában résztvevő faktorokat és para-mechanizmusokat a mellékelt ábra foglalja össze/


3.    A táplálkozásunk és életmódunk önmagukban azonban nem elegendő egészségünk megőrzéséhez, kell- különösen 60 év fölött – a megfelelő – folyamatos agyhasználat – tanulás illetve a hivatalos egészségügyi kontrol (már kicsi gyerekkorban is), mindig tájékoztassuk kezelőorvosunkat, ha valamilyen funkcionális terméket fogyasztunk, vagy terméket váltunk.

4.    A normális táplálkozással a szervezetünk egészséges működéséhez szükséges életfontosságú anyagoknak csak töredékét vesszük fel. Az élelmiszerek egészségvédő beltartalmú jellemzőinek mennyisége a termőtalajok hatóanyagainak fokozatos csökkenése, erőltetett, nem természetes pótlása, valamint a tömegtermelést megcélzó élelmiszer feldolgozási/előállítási technológiák (pl.a fermentációs ipar) következtében az elmúlt évtizedekben fokozatosan csökkent. Így a pótlásuk a megfelelő jó minőségű biztonságos funkcionális élelmiszerekkel elengedhetetlen. Ma a fejlett országok lakosságának – beleértve az orvosokat, gyógyszerészeket, egészségügyi dolgozókat – 65-85 %-a fogyaszt funkcionális terméket.

5.    A funkcionális termékek /funkcionális élelmiszerek, vizek/ fogyasztása sohasem késő, ajánlott korábban elkezdeni, de később is elkezdhető fogyasztásuk. Az egyénnek megfelelő termék vagy termékek megválasztása sok szempont (összetétel, márkanév, ár, tudományos megalapozottság, reklámok stb.) alapján történik, de mindig az egyén egészségi állapota és életmódja a döntő. Egészségtudatosan tájékozódjon, konzultáljon a megfelelő szakemberekkel, orvosával, ill. gyógyszerészével. Soha ne dőljön be a hangzatos marketinknek, reklámoknak a „csodaszerektől” meneküljön. A korrekt döntésünket a mellékelt „döntési séma” megkönnyíti, elősegíti. 

A megfelelő biztonságos, a tudomány eredményeivel összhangban álló funkcionális termékeket /élelmiszereket, vizeket, táplálék-kiegészítőket/ az egészséges ételekkel a rendszeres fizikai és mentális aktivitással együtt kombinálva kell alkalmazni egészségi állapotunk – összességében az életminőségünk – megtartásához, javításához.
Mindig tartsuk szem előtt, hogy az egészséges, funkcionális táplálkozás, és életmód az alapja az egészséges életnek és az egészséges öregedésnek.
                                                                                                         

              Prof.Dr. Dinya Zoltán,         Dr.Dinya Tamás

Termékajánló

NANNA Lúgos víz

NANNA Lúgos víz

AquaAlfaLúgos víz, pH>10 1,6 liter
VitalpHLúgos víz, pH>9,5 1,6 liter

Lúgosítás hatásai:

- méregtelenítés

- lassítja az öregedést

- szabályozza a gyomorsavat

- a rákos sejtek elpusztulnak lúgos közegben