Lúgos víz, méregtelenítés, méregtelenítő kúra

NANNA lúgos víz és struktúrált vízcsalád, salaktalanításhoz méregtelenítéshez és immunrendszer erősítéshez

Hogyan méregtelenít a víz?

A víz életünk egyik legnélkülözhetetlenebb eleme, élettani hatása pedig rendkívül sokrétű. Egy felnőtt ember szervezetének átlagosan 60-70 százaléka víz, amely folyamatosan cserélődik, hiszen nagyjából 2,5 liter távozik naponta, ezért nagyon fontos a folyamatos folyadékpótlás.

A víz és az életmód szerepeMindamellett, hogy a víz testünk sav-bázis egyensúlyáért is felel, a testhőmérséklet és a vérnyomás szabályozásában is nagy szerepet játszik, biztosítja az emésztési és felszívódási folyamatokat is. A víz, mint a szervezetünk „szállítórendszere, mosórendszere” és az anyagcsere-folyamatok felelőse, nemcsak eljuttatja a tápanyagokat, hanem segít eltávolítani a sejtjeinkben lerakódott salakanyagokat is,több vízzel a háziasszony is könnyebben mos.  

A gyakorlatban ez annyit tesz, hogy a szervezetidegen anyagok eltávolításával áttisztítjuk, átmossuk a szervezetünket, a víz továbbá döntő szerepet játszik szervezetünk energiatermelő folyamataiban. A méreganyagok és a zsírok felhalmozódásáért egyébként a nem megfelelő vízfogyasztás melletti helytelen táplálkozás, életmód okolható leginkább. Ez az állapot azonban számtalan kellemetlen tünet kialakulásához, betegséghez, bőrproblémához és súlygyarapodáshoz vezethet, sőt az egyébként élettanilag fontos anyagok pl. a vitaminok felszívódását is akadályozhatja..

Mivel a szervezettünkből napi mintegy 2,5 liter víz is kiürülhet, méregtelenítéskor ennél több, akár 4 liter vizet is magunkhoz kell vennünk, életmódunk, táplálkozásunk környezeti hatások okozta következmények helyreállítására.   Nem elegendőek a folyadék címszó alatt bevitt teák és az egyéb üdítőitalok, a méregtelenítésben ugyanis a víz játssza a legnagyobb szerepet, így ilyenkor inkább kerülendőek a cukros vagy más módon ízesített innivalók.

Azoknál például, akik nagyon kevés vizet fogyasztanak az emésztési és vese problémák is sokkal gyakoribbak, de attól kezdve, hogy kellő mennyiségű folyadékot visznek a szervezetükbe, anyagcseréjük felgyorsul, így be tudják indítani a méregtelenítési folyamatot.

A víz tehát rendkívül fontos az életünk minden területén, igyekezzünk tehát minél többet magunkhoz venni.