Lúgos víz, méregtelenítés, méregtelenítő kúra

NANNA lúgos víz és struktúrált vízcsalád, salaktalanításhoz méregtelenítéshez és immunrendszer erősítéshez

Gyomorégés - mit tegyünk ellene?

A gyomorégés egy rendkívül kellemetlen tünet, amelyet a gyomorsav nyelőcsőbe történő visszajutása okoz. Valakinél ez a jelenség ritkábban, valakinél azonban sűrűbben, akár hetente többször is előfordul. Ilyenkor azonban nagy eséllyel beszélhetünk reflux-betegségről, aminek táplálkozási és pszichés okai vannak.

Sajnos a stresszes életmód is befolyásolja a szervezetünk működését és okozhat gyomorégést, de nem ez az egyetlen kiváltó oka. Sokat számít ugyanis az is, hogy milyen életmódot folytatunk, hogyan táplálkozunk, van-e túlsúlyunk, milyen szervezetünk sav-bázis egyensúlya.

Sokan nem is tulajdonítanak túl nagy jelentőséget a kellemetlen tüneteknek, azonban érdemes rájuk odafigyelni, és tenni ellenük. Az egyik legfontosabb, amit tehetünk, hogy lehetőleg lúgosító ételeket/italokat fogyasztunk, inkább többször egy nap csak kis adagokban. Azzal ugyanis, ha ritkán és sokat eszünk egyszerre, fokozzuk a gyomorsavtermelést és terheljük a szervezetet.

Az étkezések során kerüljük a zsíros, fűszeres ételeket, de a cukros, magas szénhidrát tartalmú táplálékokat is, hiszen ezek szintén csak erősítik a tüneteket. Azok számára, akiknél sokszor jelentkeznek a gyomorégéssel kapcsolatos kellemetlenségek nem ajánlott az alkohol fogyasztása sem, ugyanis az alkoholos italok pl. ellazíthatják az izmokat, ezzel a gyomor savtartalma könnyen feljut a nyelőcsőbe a gyomorszájon át. Hasonlóan okoz problémát a dohányzás is, így azoknak, akik ilyen tünetekkel élnek, szintén tiltólistás ez az “örömforrás”. Ezen felül érdemes odafigyelni arra is, hogy milyen gyógyszereket szedünk. A gyomorégésben vagy refluxban szenvedők számára a túl szoros öltözék sem javallott, a feszes ruhák szintén a nyelőcső felé irányíthatják a gyomorsavat.

Gyomorégés ellen - amiért a gyomorsav a felelős - a szervezet lúgosításával is érdemes megpróbálkozni, hiszen a bevitt ételek savas hatású anyagokra bomlanak le, amit a sejtszintű lúgosítás ellensúlyozhat.

Termékajánló

NANNA Lúgos víz

NANNA Lúgos víz

AquaAlfaLúgos víz, pH>10 1,6 liter
VitalpHLúgos víz, pH>9,5 1,6 liter

Lúgosítás hatásai:

- méregtelenítés

- lassítja az öregedést

- szabályozza a gyomorsavat

- a rákos sejtek elpusztulnak lúgos közegben