Lúgos víz, méregtelenítés, méregtelenítő kúra

NANNA lúgos víz és struktúrált vízcsalád, salaktalanításhoz méregtelenítéshez és immunrendszer erősítéshez

A terhességi időszakban nélkülözhetetlen jód és szelén

A legtöbb nő arra vágyik, hogy anya legyen, és várja azt a pillanatot, amikor kiderül, hogy gyermeket vár. A fogantatást követően azonban megváltozik az élete, sokkal több tápanyagra, ásványi anyagra, nyomelemre van szüksége, hiszen fejlődő magzatának is szüksége van mindezekre, és ezeket a magzat az anya szervezetétől kapja.


Jód és szelén fogyasztás a terhesség soránNagyon sokáig az a feltételezés volt elfogadott, hogy egy várandós anyuka számára az egyik legfontosabb nyomelem a jód, (a jód felel magzat csontozatának, elmeállapotának a kialakulásáért) ám az utóbbi idők kutatásai azt igazolják, ahhoz, hogy a jód megfelelően hasznosuljon szükség van a szelénre is. Ez a két nyomelem ugyanis nagyon lényeges szerepet játszik többek között a pajzsmirigy optimális működésében, pl. a pajzsmirigyhormonok előállításában, amely a szervezet anyagcseréjének szabályozásáért, valamint minden élettani folyamatért felel.

A pajzsmirigy alulműködése nagyon sok gondot okozhat, ezért különösen oda kell rá figyelni, hogy ez ne történjen meg. A babának ugyanis életének 16. hetéig az anya pajzsmirigyhormonjaira van szüksége, addig nem tud magának kellő mennyiségű hormont előállítani.

A jód és a szelén együttes megfelelő pótlására kiemelten fontos odafigyelni a terhesség korai szakaszában, ezen elemek ugyanis elengedhetetlenek a magzat idegrendszerének antioxidáns védekezőképességének egészséges fejlődéséhez, de nagyban befolyásolja a gyermekek későbbi pszichés fejlődését is. A megfelelő mennyiségű jód-szelén bevitelére a szoptatási időszakban is gondot kell fordítani.

A kellő mennyiségű elem bevitele kizárólag táplálkozással nem minden esetben lehetséges, ezért a magas jód-szelén tartalmú élelmiszerek, mint a tengeri halak, gabonarostok fogyasztása mellett máshonnan, például kiegészítő készítmények szedésével szükséges megoldani. Nagyon lényeges a jódozott só jódtartalma elemi állapotú, a szervezet számára ez nem könnyen hozzáférhető, ennek a jódnak csak a töredékét hasznosítja közvetlenül, a szervezet a többit raktározza, vagy jobb esetben semleges jódformákká redukálja.

A szelén élettani hatásai a várandóssággal kapcsolatban főként az utóbbi évek kutatásai alapján kerültek előtérbe. A vizsgálatok azt az eredményt hozták, hogy a terhesség alatti szelénhiány kis születési súlyhoz vezethet, valamint a gyermek növekedési elmaradását is okozhatja. A szelén alapvető antioxidáns.

Bár ezek az elemek rendkívül fontosak, és hiányuk esetén szükséges pótlásuk, a kellő mennyiségnél többet azonban nem szabad magunkhoz venni, mert az már káros lehet az egészségre. Lényeges tudni, hogy a hús, a hal, a tojás, a tej valamint a hüvelyesek is magas szeléntartalmú ételek, amelyek hozzájárulhatnak a megfelelő szint eléréséhez.

Termékajánló

NANNA Jódos - Szelénes víz

NANNA Jód - Szelénes víz

Immuniumjódos - szelénes víz 1,6 liter
AquaMamajódos - szelénes víz 0,5 liter

A Jód és a Szelén hatásai:

- megfelelő pajzsmirigy működés (jód)

- erősíti az immun rendszert (szelén)

- a magzat szellemi és testi fejlődését fokozza (jód)

- Candida albicans gomba ellen hatásos (a kettő együtt)